Vijesti

Vijesti

Heraeus je novi vlasnik kovnice Argor Heraeus

Švicarski Argor Heraeus Grupa dobila je novog vlasnika, njemačku globalnu tvrtku Heraeus Precious Metals (HPM). Heraeus je dugi niz godina imao udio u vlasništvu kovnice Argor Heraeus, ali sada je odlučio kupiti preostale dionice i time postao 100 postotni vlasnik kovnice, a time i najveći producent na tržištu plemenitih metala u svijetu, navodi se u priopćenju.

U skladu s promjenama na tržištu, u društvu Moro sada možete kupovati i prodavati Heraeus zlatne poluge, pod istim uvjetima kao i za kovnice Argor Heraeus i Austrian Mint kupljene od nas.

Argor-Heraeus je jedna od vodećih svjetskih kovnica sa sjedištem u Mendrisiu, Švicarska. Osnovan je 1951., sa uredima u Njemačkoj, Italiji i Latinskoj Americi (Čile). Slovi kao važan partner različitih sudionika u tržištu zlatom: rudnici, središnje i poslovne banke, trgovci, zlatari, druge kovnice.

Cristoph Wild iz Argor Heraeus: „Naša tvrtka je doživjela brz međunarodni rast, dok stalno razvija tehnologije i proširuje proizvodne kapacitete. U Heraeusu prepoznajemo kompetentnog, pouzdanog i financijski stabilnog vlasnika, nama poznat već godinama sa kojima možemo nastaviti uspješan put. S Heraeusom dijelimo više nego samo ime , godine smo pouzdani partneri i slijedimo iste vrijednosti.

Heraeus ima sjedište u Hanau, Njemačka, osnovan 1851. godine, a danas ima stabilno međunarodno, obiteljsko poduzeće. Sa više od 12.500 zaposlenih i više od 100 ureda u 38 zemalja, u 2015. godini ostvareni prihod od 12,9 milijardi €. Heraeus je od 1986, također suvlasnik Commerzbank i Austrian Mint.