Heraeus je novi vlasnik kovnice Argor Heraeus

Švicarski Argor Heraeus Grupa dobila je novog vlasnika, njemačku globalnu tvrtku Heraeus Precious Metals (HPM). Heraeus je dugi niz godina imao udio u vlasništvu kovnice Argor Heraeus, ali sada je odlučio kupiti preostale dionice i time postao 100 postotni vlasnik kovnice, a time i najveći producent na tržištu plemenitih metala u svijetu, navodi se u priopćenju.

U skladu s promjenama na tržištu, u društvu Moro sada možete kupovati i prodavati Heraeus zlatne poluge, pod istim uvjetima kao i za kovnice Argor Heraeus i Austrian Mint kupljene od nas.

Argor-Heraeus je jedna od vodećih svjetskih kovnica sa sjedištem u Mendrisiu, Švicarska. Osnovan je 1951., sa uredima u Njemačkoj, Italiji i Latinskoj Americi (Čile). Slovi kao važan partner različitih sudionika u tržištu zlatom: rudnici, središnje i poslovne banke, trgovci, zlatari, druge kovnice.

Cristoph Wild iz Argor Heraeus: „Naša tvrtka je doživjela brz međunarodni rast, dok stalno razvija tehnologije i proširuje proizvodne kapacitete. U Heraeusu prepoznajemo kompetentnog, pouzdanog i financijski stabilnog vlasnika, nama poznat već godinama sa kojima možemo nastaviti uspješan put. S Heraeusom dijelimo više nego samo ime , godine smo pouzdani partneri i slijedimo iste vrijednosti.

Heraeus ima sjedište u Hanau, Njemačka, osnovan 1851. godine, a danas ima stabilno međunarodno, obiteljsko poduzeće. Sa više od 12.500 zaposlenih i više od 100 ureda u 38 zemalja, u 2015. godini ostvareni prihod od 12,9 milijardi €. Heraeus je od 1986, također suvlasnik Commerzbank i Austrian Mint.