Raspoloživost i cijene sefova u bankama

Provjerili smo raspoloživost, cijene i sve potrebne informacije koje će vam pomoći da odaberete pravi bankovni sef kako biste zaštitili svoju imovinu.

Sef možete unajmiti uz mjesečnu, tromjesečnu, godišnju i dvogodišnju naknadu. Naknade za korištenje sefova određuju banke, sukladno o ugovorenom razdoblju korištenja, zapremnini sefa.

Cijene najma kreću se već od 40 kuna mjesečno za najmanju zapremninu sefa, dok ćete za godišnji najam istog sefa izdvojiti od 319,80 kuna. Cijena raste sa zapremninom sefa, a na izboru stoji od osam do čak 15 različitih veličina sefova.

image001

U Hrvatskoj Zagrebačka banka nudi sefove na lokacijama Trg bana Josipa Jelačića 10, Ilica 164 i Resselova 2 u gradu Zagrebu, u Velikoj Gorici na adresi Trg kralja Tomislava 32, Zaprešić Ulica bana Josipa Jelačića 1, Varaždin Kapucinski trg 5, Osijek Trg slobode 4, Pula Šijanska 1b, te u Umagu na adresi Jadranska 18. Zagrebačka banka osigurava jamstvo do najviše milijun kuna po sefu sukladno odredbama Odluci o tarifi naknada koje možete naći na stranici https://www.zaba.hr/home/gradjani/sefovi.

Privredna banka Zagreb ima limit po sefu u iznosu od 10.000 eura. Limit se odnosi na svaki pojedinačni sef, a po štetnom događaju se primjenjuje franšiza u iznosu od 25.000 eura. Što bi značilo na primjeru da šteta obuhvati 10 sefova, ukupni utvrđeni iznos štete iznosio bi maksimalno 100.000 eura umanjeno za iznos franšize, te bi osigurnina koja se isplaćuje osiguraniku iznosila 75.000 eura. Detalje možete pronaći na stranicama PBZ-a https://www.pbz.hr/hr/gradani/sefovi .

Raiffeisen bank također nudi najam sefova, te više možete pronaći na https://www.rba.hr/sefovi .

Erste&Steiermärkische Bank u svojoj ponudi trenutno nema slobodnih sefova. Trenutno u izgradnji, isti bi trebali biti dostupni sa početkom srpnja 2017.

Pripremila: Tamara Beljak