Nova zbirka Anđeli Čuvari – 22.2. prvi srebrnjak Anđeo Mihael

Bečka kovnica Austrian Mint će prvi od tri srebrnjaka Anđeo Mihael,  iz serije Anđeli čuvari predstaviti 22. veljače.2017 godine.

Motivi kovanice  nadahnuti su  iz povijesti umjetnosti te prikazuju nadnaravna duhovna bića.

Čar ovih  srebrnih kovanica je, što će njihova ljepota pružati svakome osjećaj da netko zaista pazi na Vas.

 

Tijekom vremena, ljudi različitih religija gledaju na anđela kao zaštitnika. Arhanđeo Michael ima vrlo važnu ulogu. Bio zaštitnik Izraela i zaštitnik Svetog Rimskog Carstva od strane pobjedničke bitke na polju Leski 955. Michael je predstavljen kao glavna Božje vojske, vojskovođa nebeska čete. U umjetničkim slikama prikazuje ga se kao ratnika u oklopu sa mačem u ruci. Crkva ga od najranijih vremena posebno poštuje, jer je prihvaćen kao moćan saveznik u vječnoj borbi protiv sila zla. Islam ga slavi kao jednogod četiri arhanđela. Jehovini svjedoci vjeruju da je Isus Krist i arhanđeo Mihael ustvari jedna osoba.

 

S prednje strane srebrne kovanice se u slovu M pojavljuje valoviti mač uz vagu, koji su simboli anđela Michaela. Sve okruženo vinovom lozom u bogatoj plavoj boji.

Posljednja strana srebrne kovanice nosi detalj njegovog poznatog prikaza iz katalonske crkve Sant Miquel de Soriguerola. Slika koja potječe iz 13. stoljeća, drži Museu Nacional d’Art de Catalunya u Barceloni.

Kovanica je kovana u  30.000 primjeraka, težine 16,82 g, a čistoće srebra 925/1000 a svoj primjerak možete naručiti OVDJE.

Dostupna je i  drvena kutija za cijelu kolekciju.